Siirry sisältöön

viidelle

1 kg myskikurpitsa
suolaa ja pippuria
savupaprikaa ja chilijauhetta
timjamia
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Pese kurpitsa ja halkaise se. Leikkaa puolikkaat 2–3 sentin lohkoiksi pitkittäin, älä kuori, äläkä poista siemeniä. Lado vierekkäin uunipellille ja mausta kylmäpuristetulla rypsiöljyllä, suolalla ja suosikkimausteillasi reippaasti.

Myskikurpitsan oma maku on hyvin mieto, mutta se ottaa hyvin vastaan monenlaisia vahvoja makuja. Kylmäpuristettu öljy vahvistaa kurpitsan omaa pähkinäistä makua.

Paahda uunin grillivastuksien alla tai 250-asteisessa uunissa välillä käännellen, kunnes kurpitsat ovat kypsyneet pehmeiksi ja saaneet kauniin värin.

Kurpitsan voi syödä nahkoineen ja siemenineen. Se sopii hyvin kasvispadan kaveriksi.

 

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuvat
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt