Siirry sisältöön

Ainekset

viidelletoista

1,5–2 l torvivuokaan

  • 3 dl punaista glögiä
  • 250 g kuivattuja hedelmiä
  • 2 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 1 dl öljyä
  • 50 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Uunin lämpö 175°
  2. Mittaa glögi, paloitellut hedelmät, inkivääri ja fariinisokeri kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet.
  3. Lisää kattilaan öljy ja voi kuutioina. Anna seistä hetki, jotta voikuutiot sulavat. Sekoita kattilaan kananmunat.
  4. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja nostele taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  6. Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä muutaman päivän peitettynä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy