Glögi-hedelmäkakku
Inkivääriä, fariinisokeria ja glögissä muhineita kuivahedelmiä kätkeytyy muhkeaan kakkuun, joka vain paranee ajan kanssa.

Ainekset
viidelletoista
1,5–2 l torvivuokaan
- 3 dl punaista glögiä
- 250 g kuivattuja hedelmiä
- 2 tl kuivattua inkivääriä
- 1 ½ dl fariinisokeria
- 1 dl öljyä
- 50 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
Ohje
- Uunin lämpö 175°
- Mittaa glögi, paloitellut hedelmät, inkivääri ja fariinisokeri kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet.
- Lisää kattilaan öljy ja voi kuutioina. Anna seistä hetki, jotta voikuutiot sulavat. Sekoita kattilaan kananmunat.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja nostele taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.
- Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä muutaman päivän peitettynä.

Viihdyttäviin lukuhetkiin
Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.