Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle

  • 400 g muikkuja
  • 800 g kypsiä uuniperunoita
  • 100 + 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 pieni fenkoli
  • muutama sipulinvarsi
  • ½ dl korppujauhoa
  • suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Uunin lämpö 225°
  2. Halkaise kuumat perunat ja lusikoi sisukset kulhoon. Lisää 100 g voita, maito sekä ripaus suolaa. Vispaa muusiksi ja anna jäähtyä hetkisen. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi.
  3. Sekoita kananmuna muusiin. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Asettele peratut muikut muusin päälle. Lisää fenkolisiivut, mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Ripottele korppujauhoa pinnalle. Leikkaa loput voista nokareiksi ja jaa ne tasaisesti päällimmäiseksi.
  5. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä ja koko komeus saanut mukavasti väriä.
  6. Koristele silputulla sipulinvarrella.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy