Uunifetapannari
Ruokaisa pannukakku on kuin suolainen piiras, helppotekoisempi vain. Ainekset paahdetaan ensin uunissa, hetken päästä taikina liittyy joukkoon.
Mannapuuro yksin on jo ihanaa, mutta kun siitä tehdään paksu pannukakku, ollaan jo autuuden puolella. Tyrnipehmis viimeistelee nautinnon.
pellillinen
5 dl maitoa
1 dl mannaryynejä
ripaus suolaa
Keitä puuroksi ja lisää
5 dl maitoa
1/2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
50 g sulatettua voita
Kaada taikinavoidellulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tyrnipehmiksen ja -siirapin kanssa. Koristele kokonaisilla tyrneillä.
1/2 litraa vaniljajäätelöä
1/2 dl tyrnisiirappia
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
Anna jäätelön pehmetä sen verran, että saat sekoitettua jugurtin ja siirapin siihen. Nosta massa hetkeksi takaisin pakastimeen, kunnes se on sopivan kiinteää, mutta vielä pehmeää. Lusikoi pannarin päälle juuri ennen tarjoilua.
2 dl tyrnimehua
2 dl sokeria
Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.