Siirry sisältöön

Ainekset

Sipsit

  • 1 kg perunoita
  • 1 litra edullista öljyä, esim. auringonkukka tai rapsi
  • suolaa

Jugurttidippi

  • 3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Ohje

Sipsit

  1. Kuori perunat terävällä pikkuveitsellä kuorimaveitsen sijaan – ja melko reilulla kädellä. Käytä kuoritut perunat muusiin tai muuhun. Sipsit tehdään kuorista.
  2. Huuhtele perunankuoret kunnolla kylmällä vedellä ja nosta keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan. Kuumenna öljy 175–180-asteiseksi. Lämpömittarin puuttuessa testaa öljyn kuumuus tiputtamalla vaalea leipäpala öljyyn. Kun leipä ruskistuu mukavasti noin puolessa minuutissa, on lämpötila sopiva.
  3. Paista kuoret öljyssä parissa erässä kypsiksi, kauniiksi ja rapsakoiksi. Valuta hyvin talouspaperin päällä ja suolaa sopivasti. Nauti heti ruuan lisukkeena tai dippisoosin kanssa naposteltavana.

Jugurttidippi

  1. Sekoita kaikki ainekset. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy