Siirry sisältöön

Ainekset

uunipellillinen

Pohja

  • 350 g voita
  • 7 ½ dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 2 ½ dl ohrajauhoa
  • 1 dl kylmää vettä
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 300 g porsaan savukylkeä tai pekonia
  • 1 iso tai 2 pientä parsakaalia nuppuina
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl kokojyväsinappia
  • 4 kananmunaa
  • 3 ½ dl kuohukermaa
  • 3 ½ ranskankermaa
  • 100 g sinihomejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • timjamia ja mustapippuria

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°

Pohja

  1. Nypi hieman pehmennyt voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää kylmä vesi. Sekoita taikinaksi ja kauli n. ½ senttiä paksuksi levyksi leivinpaperin päälle.
  2. Siirrä korkeareunaiselle uunipellille. Painele taikinasta pari senttiä korkeat reunat piirakkaan. Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Täyte

  1. Kuutioi savukylki ja suikaloi sipuli. Paista lihoja pannulla, jotta liiat rasvat sulavat ja lisää sipuli. Pyörittele, kunnes sipuli on hieman pehmentynyt.
  2. Ryöppää parsakaalinnuppuja suolatussa vedessä noin 3 minuuttia, jäähdytä heti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Lado parsakaalit, savukylki ja sipuli esipaistetulle pohjalle.
  3. Sekoita munat, sinappi, kerma ja ranskankerma, mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla ja kaada pellille muiden ainesten peitoksi. Murenna pinnalle vielä sinihomejuustoa ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy