Keltainen sitrusrisotto käy lounaasta sellaisenaan, mutta se sopii lisäkkeeksi melkein kaikelle. Kotimainen mustaleima sulaa sekaan.
neljälle
1 l vettä 2 kasvisliemikuutiota 1 sipuli 1 valkosipulinkynsi 2 rkl oliiviöljyä 3 dl risottoriisiä 2 dl valkoviiniä (alkoholitonta) 1 sitruuna ½ tl mustapippuria rouhittuna 2 rkl voita 50 g mustaleimaraastetta
Pinnalle tuoreita salvian lehtiä
Mittaa vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kiehauta ja pidä liemi lämpimänä.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin melkein kokonaan. Lisää sitten kauhallinen kuumaa kasvislientä. Lisää uusi kauhallinen lientä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja välillä sekoittaen, kunnes riisi on napakan kypsää. Se vie noin 16 minuuttia.
Pese sitruuna risoton kypsyessä, raasta sen kuori ja purista mehu pieneen astiaan. Paista salvianlehdet toisella pannulla voin ja öljyn sekoituksessa rapeiksi. Jätä sivuun odottamaan.
Sekoita sitruunamehu ja kuoriraaste valmiiseen risottoon. Lisää pippuri, voi ja juusto. Sekoita.
Viimeistele paistetulla salvialla.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.