Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle

  • 1 kg villisian tai possun luutonta lapaa tai niskaa
  • 100 g savupekonia
  • 1 pullo punaviiniä
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g selleriä
  • 200 g sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • timjamia, salviaa, rosmariinia, laakerinlehtiä
  • 1 rkl suolaa
  • mustapippuria
  • maissitärkkelystä suurustukseen

Ohje

  1. Leikkaa lihat ja pekonit reiluiksi paloiksi ja ruskista kuumassa padassa kauttaaltaan. Kaada päälle punaviini ja tarvittaessa vettä, kunnes lihat peittyvät kunnolla. Lisää suolaa ja yrttejä ja pippureita maun mukaan. Hauduta hiljakseen kannen alla tunnin verran.
  2. Kuori sillä aikaa juurekset ja sipulit. Pilko ne karkeiksi paloiksi. Paista paistinpannussa tai kuumassa uunissa, kunnes ne saavat vähän väriä pintaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää pataan ja hauduta vähintään tunti, kunnes liha on miltei hajoavan kypsää ja juurekset pehmenneet. Suurusta liemi haluamaasi paksuuteen esim. Maizenalla. Jos haluat vahvistaa metsäistä aromia, voit juuri ennen tarjoilua murskata padan pinnalle kuivattuja suppilovahveroita.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy