Siirry sisältöön

Ainekset

8–10 annosta

  • 3 munanvalkuaista
  • 1 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

  • 2–3 omenaa
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1 dl maustamatonta paksua jugurttia tai maitorahkaa

Ohje

  1. Uunin lämpö 175°
  1. Levitä pellille leivinpaperi ja öljyä se kevyesti.
  2. Vatkaa munanvalkuaiset ja sitruunamehu pysyväksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä, lisäyksien välissä voimakkaasti vatkaten. Vatkaa maissitärkkelys vaahtoon.
  3. Levitä marenkitaikina pellille. Ripottele päälle mantelilastut.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes marenki on saanut vähän väriä. Kumoa varovasti puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  5. Kuori omenat tarvittaessa ja raasta karkeaksi. Mausta kanelilla ja inkiväärillä. Vaahdota kerma. Lisää ensin jogurtti, sitten omenaraaste kevyesti käännellen. Levitä täyte marenkipohjan päälle ja kääri torttu varovasti rullalle.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy