Punajuurifalafelit

20 kpl
2 dl punajuurta raastettuna
6 dl valutettuja kypsiä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1/2 punasipuli
kourallinen persiljaa, kevätsipulia ja timjamia
1 tl leivinjauhetta
4 rkl vehnäjauhoa
ripaus chilijauhetta, kuminaa ja savupaprikajauhetta
1–2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen

Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai yleiskoneen kulhoon ja myllää karkeahkoksi massaksi. Tarkista että makua on tarpeeksi. Pyöräytä massasta lusikalla nokareita ja painele ne käsin pieniksi pihveiksi. Paista runsaassa öljyssä melko kuumalla pannulla molemmin puolin.

Jugurttijuusto labneh

1 kg turkkilaista jugurttia
1 tl suolaa
1 sitruunan raastettu kuori
kourallinen yrttejä, esim. minttua, oreganoa, persiljaa hienonnettuna

Sekoita suola, sitruunankuoriraaste ja yrtit jugurttiin, sekoita hyvin.

Vuoraa siivilä harsokankaalla, nosta se riittävän suuren kulhon päälle ja kaavi jugurttimassa siivilään. Anna valua jääkaapissa vähintään yön yli, mieluusti ainakin vuorokauden verran. Tarjoa kasvispihvien tai leivän päällä.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva

Jaa artikkeli