
Sahramipäärynät
Kultaiset päärynät tarjotaan juhlan jälkiruuaksi. Sahrami värjää hedelmät kauniisti. Liemessään jäähtyvät päärynäiset odottavat tarjoiluhetkeään malttavaisesti.
Parempaa pyhäksi, juhlistusta joulusta kekriin, juhannuksesta lakkiaisiin. Varmat ja järkevät reseptit antavat kokille mielenrauhaa vuoden kohokohdissa.
Kultaiset päärynät tarjotaan juhlan jälkiruuaksi. Sahrami värjää hedelmät kauniisti. Liemessään jäähtyvät päärynäiset odottavat tarjoiluhetkeään malttavaisesti.
Paistettu juustokakku on kätevä mökkivieminen. Tee kotona valmiiksi, kuljeta kylmälaukussa ja koristele perillä.
Pirteä punaherukka täyttää herrasväen leivät suloisen kirpsakasti. Edellispäivänä keitetty hyytelö on sopivan kiinteää täytteeksi.
Haudutettu pasha on rakenteeltaan tiivistä. Pieniksi palleroiksi muotoillut herkut maistuvat mantelilta, appelsiinilta ja aprikoosilta.
Nyt ei ole hätäisen hommaa tämä. Ensin marinoidaan jugurtissa yön yli, sitten paistetaan kolme ja puoli tuntia. Kun paisti on vielä levähtänyt, se on nyhdettävän kypsää.
Kesämintut pitävät vihreän värinsä makusiirapissa. Siirapista saa minttujuoman laimentamalla.
Mahtava klassikko syntyy siististi pussista pursottamalla. Pannulla käytyään pihvit kypsyvät loppuun uunin lämmössä. Raikastukseksi taiteillaan minttuinen hernetahna.
Kullankeltainen ja tuoksuva kahvikakku saa makua sahramin lisäksi myös tilkasta appelsiinimehua. Maistuu glögin tai kahvin kera.
Puuroriisi pelaa risotossa vallan mainiosti. Kuuma kasvis- tai kanaliemi imeytyy jyviin maukkaasti. Parsakaalin kanta raastetaan ja koko komeus on valmista joutuin.
Suuri punainen paahdetaan ensin uunissa, sitten se palastellaan pieniksi. Viinietikalla, sinapilla ja kapriksilla maustettu tartar on hieno avaus juhla-aterialle.
Suklaalla silattu kotitekoinen konvehti pärjää herkkuvertailussa. Täytteen kookoshiutaleet ja mantelijauhe maustetaan pomeranssilla, tyrnimehulla sekä tilkkasella jaloa juomaa.
Pekonia, naudanlihaa, sieniä ja muhkeita juurikkaita. Pitkään uunissa hautuva pataruoka saa lisämureutta punaviinistä. Pata lämmittää syöjänsä varpaankärkiä myöten.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.