Pasha haudutetaan tiiviiksi ja täyteläiseksi. Suloisissa pikkupalleroissa maistuu paahdettu manteli, appelsiininkuori ja aprikoosi.
Pasha haudutetaan tiiviiksi ja täyteläiseksi. Suloisissa pikkupalleroissa maistuu paahdettu manteli, appelsiininkuori ja aprikoosi.
10 pikkupalleroa
100 g voita 500 g maitorahkaa 2 munaa 1 dl sokeria 2 appelsiinin raastettu kuori 40 g mantelirouhetta tai -lastuja 4–5 kuivattua aprikoosia 1 dl vispikermaa 1 ½ m sideharsoa (tai 5 kpl Carita-bioliinaa) narua
Paahda mantelirouhe tai -lastut kullanruskeaksi 175 asteessa uunissa tai paistinpannulla miedolla lämmöllä. Vahdi koko ajan, etteivät pääse palamaan. Etenkin lastut paahtuvat hetkessä.
Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita munat, maitorahka, appelsiininkuoret ja sokeri toisessa astiassa. Lisää rahkaseos voihin.
Ala kuumentaa pashamassaa miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Kun pashamassa hieman sakenee ja siinä näkyy kypsän munan hitusia, nosta kattila liedeltä ja vie kylmään (vaikkapa hankeen). Kiehumaan pashamassaa ei saa päästää.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää se täysin jäähtyneeseen pashamassaan. Lisää myös mantelirouhe tai -lastut sekä pilkotut aprikoosit.
Leikkaa sideharso noin 30 x 30 sentin palasiksi. Voit käyttää myös Carita-liinoja, ne ovat elintarvikekelpoisia. Puolita Carita-liinat.
Ota syvä lautanen pashakattilan viereen. Laita valutusliina lautaselle ja nosta sille puolitoista ruokalusikallista pashamassaa. Kokoa liinan reunat yhteen ja sido se langalla niin, että pashamassa muodostaa suloisen pikku pallon.
Jätä naruun häntää, jotta saat sen solmittua valutusorteen (esim. henkari toimii hyvin). Jatka kunnes koko pashamassa on käytetty.
Massan voi toki yhtä hyvin valuttaa perinteisessä pashamuotissa, suodatinpaperilla vuoratussa kahvisuodattimessa tai liinalla vuoratussa siivilässä.
Vie pasha valumaan viileään. Järjestä valutusastia alle. Anna valua ja maustua viileässä vuorokauden verran.
Pura paketit ja tarjoa pallerot kastikkeen kera. Jos säästät osan myöhemmäksi, pakkaa ne astiaan harsokääreissään. Säilytä jääkaapissa.
Pashan kastike
1 prk (n. 300 g) sileää tyrni- tai aprikoosihilloa 1 appelsiinin mehu tyrnimarjoja ja / tai appelsiinilohkoja
koristeeksi keltaista marja- tai mantelirouhetta
Sekoita kastike notkistamalla hilloa appelsiinimehulla. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi terävällä veitsellä (voit kerrata tekniikan tästä videosta).
Kokoa annos niin, että valuta kastiketta lautaselle. Lisää muutama tyrnimarja, ja sen kanssa tai vaihtoehtoisesti voit käyttää appelsiinilohkoja. Korista kuivatuilla keltaisilla marjoilla tai mantelirouheella.
Vinkki! Kuivaa pakastetut tyrnit itse joko hyötykasvikuivurissa tai liinan päällä ilmavasti lämpöisessä paikassa. Kourallinen tyrnejä riittää koristeeksi koko satsiin.
Tyrnit ovat hyvin mehukkaita, joten kuivuritta kuivaamiseen kannattaa varata aikaa jopa pari kolme vuorokautta.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.