1 kg naudan sisäfileen tai hirven ulkofileen keskiosaa
öljyä ja voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
muutama timjaminoksa
200 g valkosipulivoita
400 g herkkusieniä
½ puntti persiljaa
Valkosipulivoi
200 g huoneenlämpöistä voita
5–6 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
½ punttia persiljaa
ripaus suolaa
VALKOSIPULIVOI Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet ja lisää ne pehmeään voihin. Mausta suolalla, sitruunalla ja silputulla persiljalla. Sekoita hyvin. Kaavi maustevoi nuolijan avulla leivinpaperille ja pyöräytä se paperin avulla noin 4–5 senttiä paksuksi pötköksi. Laita jääkaappiin kovettumaan.
PAISTI UUNIN LÄMPÖ 180 astetta Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Mausta reippaasti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kuumenna pannu melko kuumaksi ja lorauta sille tilkka öljyä. Paista fileeseen hyvä väri pintaan joka puolelle. Lohkaise pannulle reilu nokare voita sekä pari timjaminoksaa. Lusikoi kiehuvaa yrttivoita fileen pinnalle muutaman hetken ajan, varo polttamasta itseäsi. Nosta liha uunivuokaan ja kippaa pannusta liemet päälle. Älä pese pannua vaan jätä se odottamaan sienten paistoa. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan keskelle.
Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 54 astetta. Kun lämpötila on saavutettu, peitä vuoka foliolla ja anna levätä lämpimässä paikassa 10–15 minuuttia. Kun liha lepäilee, viipaloi sienet reiluiksi paloiksi ja silppua persilja. Lohkaise paistinpannulle muutama kunnon pala valkosipulivoita ja paista sienet siinä ruskeiksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota filee foliopeitteen alta. Viipaloi filee, nostele perunat, lihat ja sienet lämmitetylle vadille, koristele valkosipulivoinapeilla sekä persiljasilpulla. Tarjoa heti.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.