
Tatti-palsternakkakeitto
Sienisoppa saa uutta pehmeyttä palsternakasta. Pulleasta juureksesta saa sopalle myös kauniit koristeet kuorimaveitsellä vuolemalla.
Parempaa pyhäksi, juhlistusta joulusta kekriin, juhannuksesta lakkiaisiin. Varmat ja järkevät reseptit antavat kokille mielenrauhaa vuoden kohokohdissa.
Sienisoppa saa uutta pehmeyttä palsternakasta. Pulleasta juureksesta saa sopalle myös kauniit koristeet kuorimaveitsellä vuolemalla.
Silli maustetaan mustaherukanlehdillä ja pätkällä raparperinvartta. Munavoi saa aivan uuden sävyn, kun kananmunat piipahtavat savustuspöntössä keittämisen jälkeen.
Juustonjämät nousevat uuteen kukoistukseen juhlaruukkuun raastettuina. Tuorejuusto sitoo ainekset yhteen, kuohuviini tai siideri kostuttaa ja maustaa.
Ihanan raikas ja pirteän punainen tiramisu on soma jälkkäri annosvuokiin tehtynä. Lasisista tarjoiluastioista puolukkamehuun kastetut keksit pilkistävät sievästi.
Pieni napsu hyvän aterian alussa on joskus paikallaan. Metsäisesti ryyditetty tuikku nostattaa tunnelmaa ja virittää mielet juhlaan.
Kevätsalaatti on sekoitus villiä ja viljeltyä vihreää. Vuohenputki ja parsalastut saavat avokadosta pehmeää seuraa. Hyvä kastike kuuluu asiaan.
Ihan tavallisista pakasteherneistä tehty tahna tuo lohileipiin raikastusta ja rikastusta. Herneiden heleä vihreä sopii hyvin lohen punaan.
Etikkaliemessä viikon verran viipyileet ruusunmarjat tuovat kirpeän ja kauniin lisän monelle aterialle. Majojen perkauksessa on oma hommansa, mutta urakka palkitsee lopulta.
Raikas ja täyteläinen piimävanukas on helppotekoinen perinneherkku. Tuoreiden marjojen kera tarjottuna se on sopivan hapan ja makea suomalaiseen suuhun.
Kuvepaisti eli flank steak onnistuu myös muurikassa. Liha saa vetäytyä foliossa sen aikaa, että naurislohkot ja kesäsipulit kypsyvät.
Pikapikkelöidyt punajuuret kaunistavat ja maustavat juhlavat rieskarullat. Piparjuurella terästetty tuorejuusto sitoo ainekset yhteen.
Satoa kelpaa juhlia loviisalaisen Tuhannen tuskan kahvilan reseptillä. Murean takinan sisään kiedotaan omppu, joka on täytetty mantelimassalla, viidellä rusinalla ja ripauksella fariinisokeria.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.