Puuroriisi pelaa risotossa vallan mainiosti. Kuuma kasvis- tai kanaliemi imeytyy jyviin maukkaasti. Parsakaalin kanta raastetaan ja koko komeus on valmista joutuin.
neljälle
3 dl risotto- tai puuroriisiä 8–10 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä 1 sipuli 3–4 valkosipulinkynttä 300 g parsakaalia 1 dl oliiviöljyä suolaa ja mustapippuria 100 g parmesaanijuustoa 50 g voita
Pura parsakaali nupuiksi. Raasta kanta karkeaksi raasteeksi, pilko sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna kana- tai kasvisliemi kattilassa. Lorauta öljyä kasariin. Kun öljy on lämmennyt, lisää sipulit ja riisi. Kuullottele sekoitellen muutama minuutti. Lisää raastettu parsakaalinvarsi ja muutama kauhallinen kuumaa lientä.
Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää lientä kunnes kaikki on käytetty tai riisi on reippaasti napakankypsää eli vielä puruvastusta antavaa (noin 12–15 min.). Älä keitä puuroksi asti!
Lisää parsakaalin nuput risottoon ja kypsennä vielä muutama minuutti, mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta parmesaanijuusto joukkoon, sekoita ja lisää 50 g kylmää voita pieninä paloina. Pyörittele kauhalla, kunnes voi on sulanut ja risotto on kermaisen oloista ja kiiltävää. Tarjoa heti.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.