Nyt ei ole hätäisen hommaa tämä. Ensin marinoidaan jugurtissa yön yli, sitten paistetaan kolme ja puoli tuntia. Kun paisti on vielä levähtänyt, se on nyhdettävän kypsää.
kuudelle
1½ kg karitsan luutonta lapaa 300 g turkkilaista jogurttia 1 ruukku tuoretta oreganoa 2 sitruunaa 2 rkl ras el hanout-mausteseosta 1 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna ½ granaattiomenan siemenet hiutalesuolaa ja mustapippuria 150 g fetajuustoa tuoretta oreganoa oliiviöljyä
Säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Raasta 1 sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua puolet oreganosta ja sekoita silppu jogurttiin. Lisää ras el hanout-mauste ja sitruunamehu & kuori.
Levitä jogurttimarinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin 4–5 tuntia.
Nosta maustunut lapa uunipellillä tai vuoassa 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Laske lämpö 140 asteeseen ja anna paahtua vielä 3 tuntia.
Ota ulos uunista vasta, kun liha on hajoavan kypsää sisältä ja mukavan rapsakkaa pinnalta. Anna levätä folion alla noin 15 minuuttia, valmistele sillä aikaa koristeet.
Murenna fetajuusto, puolita tomaatit ja koputtele puolikkaan granaattiomenan kuoripuolelta isolla lusikalla tai kauhalla siemenet kulhoon.
Aseta paisti tarjoiluvadille ja riivi lihaa haarukalla palasiksi sieltä täältä. Mausta reippaasti hiutalesuolalla ja mustapippurilla.
Ripottele päälle fetajuustoa ja loput oreganon lehdistä. Lisää tomaatit ja granaattiomenan siemenet. Valele päälle vielä sitruunamehua ja oliiviöljyä.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
neljälle 1 grillauslankku (kaupoissa myydään setriä, itse voi tehdä esim. lepästä tai koivusta)600–700 g lohi- tai kirjolohifileesuolaa ja mustapippuriahyvää öljyäpikku nippu timjamialoraus soijakastiketta ja sitruunamehua Lankuttaessa lohesta tulee mehevä ja hiukan savuinen. Valmiit grillilankut ovat setriä, mutta itsekin sellaisen voi tehdä. Noin puolitoista senttiä paksun laudan pitää olla täysin käsittelemätöntä puuta, jotta siitä ei irtoa
Hintalappua katsotaan ruokaostoksilla, mutta myös alkuperämaalla on väliä. Yksi ottaa aina kotimaista, toinen puntaroi kustannusten ja suomalaisuuden suhdetta, kolmas nappaa koppaansa parhaan näköistä ja makuista. Kodin Pellervon ruokakorigallup tehtiin elo–syyskuun vaihteessa eri puolilla Suomea.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.