Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Kullankeltainen ja tuoksuva kahvikakku saa makua sahramin lisäksi myös tilkasta appelsiinimehua. Maistuu glögin tai kahvin kera.
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 pkt sahramia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimehua
1 dl maitoa
voita ja korppujauhoja vuokaan
Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka. Säädä uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Sulata voi juoksevaksi, lisää sahrami, appelsiinimehu ja maito.
Kääntele kuivat aineet ja sahramivoiseos lusikalla tai lastalla vuoron perään munavaahtoon. Sekoita huolellisesti, kunnes taikina on sileää.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 25–30 minuuttia, testaa kypsyys tikulla.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.