Syötävän aarteen vaalijat
Mestarileipurit tulivat meren takaa Ruotsiin pitämään kursseja. Koska taikinanjuuret ovat tärkeitä, ne otettiin matkalle mukaan.
Klassinen herkku tehdään tällä kertaa valmiista voisarvitaikinasta. Mantelinen ihanuus voi joissain tapauksissa jopa korvata laskiaispullan.
6 kpl
1 pkt (240 g) valmistaikinaa (esim. Danerolles)
150 g mantelimassaa
50 g pehmeää voita
50 g mantelilastuja tomusokeria koristeluun
UUNIN lämpö 200 astetta. Leikkaa mantelimassapötkö noin puolen sentin siivuiksi. Avaa taikinapakkaus ja levitä taikinalevyt työlaudalle. Irrottele ne toisistaan.
Asettele mantelimassasiivut taikinakolmioille. Rullaa taikinapalat sarviksi ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 10 minuuttia kauniin oljenvärisiksi. Sekoita sillä aikaa mantelilastut pehmeään voihin.
Ota pelti uunista. Lusikoi voi-mantelilastumassaa sarvien pinnalle. Nosta pelti uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, jotta voi sulaa ja mantelilastut saavat hiukan väriä. Nostele tarjolle. Koristele tomusokerilla.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.