
Piparitiramisu
Jouluisa jälkiruoka yhdistää kaksi hyvää: piparkakun ja tiramisun. Kaneli ja kardemumma lisäävät mausteista tunnelmaa.
Näiden juttujen valokuvat ovat valokuvaaja Jaakko Kilpiäisen ottamia.
Jouluisa jälkiruoka yhdistää kaksi hyvää: piparkakun ja tiramisun. Kaneli ja kardemumma lisäävät mausteista tunnelmaa.
Muusi ja muikut yhdistyvät uunissa melkeinpä piiraaksi. Hyvässä lämmössä muikut saavat mukavan rapean pinnan.
Aino Krohnin lagottokoirat löytävät maan povessa piilottelevaa, huippuarvokasta herkkua. Tryffeleitä ylistettiin jo antiikin aikaan, ja ne ovat yhä himoittua herkkua.
Viljan tähkän muotoon leikatut viillot antavat leipäsille paljon paistopintaa ja rapeutta. Edellisenä iltana sekoitettu taikina kehittyy yön yli kylmässä kaikessa rauhassa.
Yksi marinadi käy kaikille, pujotteleepa tikkuihin sitten kanaa, kasviksia tai lihaa. Ja jos grillaus ei juuri nyt ole ajankohtaista, vartaat valmistuvat myös uunissa.
Mantelimassaa pohjassa, kotimaan vadelmia tuorejuustotäytteessä. Ja koristeena syötäviä kukkasia.
Tulisen porkkanakeiton voit näppärästi lämmittää jääkaapista tai ottaa termospullossa retkelle mukaan.
Klassinen herkku tehdään tällä kertaa valmiista voisarvitaikinasta. Mantelinen ihanuus voi joissain tapauksissa jopa korvata laskiaispullan.
Kultaiset päärynät tarjotaan juhlan jälkiruuaksi. Sahrami värjää hedelmät kauniisti. Liemessään jäähtyvät päärynäiset odottavat tarjoiluhetkeään malttavaisesti.
Tuhannen tuskan kahvila Loviisassa on tunnelmaa ja makuja tulvillaan. Kahviloitsija Leena Huttusen omenapiiraassa runsas hedelmätäyte kellii ohuiden taikinakerrosten välissä.
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.