Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle

  • 8 porkkanaa
  • 8 palsternakkaa
  • ½ litraa tuoreita tai kourallinen kuivattuja herkkutatteja
  • 100 g pekonia ohuina suikaleina
  • 100 g vahvaa emmentaalia tai parmesaania
  • suolaa, mustapippuria ja timjamia
  • loraus balsamiviinietikkaa
  • kourallinen silputtua sipulinvartta
  • reilu nokare voita paistamiseen

Ohje

  1. Vuole juureksista kuorimaveitsellä pitkiä lastuja. Säästä palsternakan kovat keskiosat sekä porkkanoiden kannat kasvis- tai lihaliemen aineksiksi.
  2. Viipaloi tuoreet tatit tai liota kuivatettuja tatteja puolisen tuntia vedessä. Nosta pekonisuikaleet paistinpannuun, paista, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää tatit ja paista ne kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Heitä pannulle vielä nokare voita sekä juureslastut. Pyörittele kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  4. Lisää lopuksi ripaus suolaa, pirskottele päälle balsamietikka ja sipulinvarret. Koristele juustolla. Tarjoa saman tien.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy