8 porkkanaa
8 palsternakkaa
1/2 litraa tuoreita tai kourallinen kuivattuja herkkutatteja
100 g pekonia ohuina suikaleina
100 g vahvaa emmentaalia tai parmesaania
suolaa, mustapippuria ja timjamia
loraus balsamiviinietikkaa
kourallinen silputtua sipulinvartta
reilu nokare voita paistamiseen
Vuole juureksista kuorimaveitsellä pitkiä lastuja. Säästä palsternakan kovat keskiosat sekä porkkanoiden kannat kasvis- tai lihaliemen aineksiksi.
Viipaloi tuoreet tatit tai liota kuivatettuja tatteja puolisen tuntia vedessä. Nosta pekonisuikaleet paistinpannuun, paista, kunnes rasva alkaa irrota. Lisää tatit ja paista ne kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
Heitä pannulle vielä nokare voita sekä juureslastut. Pyörittele kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
Lisää lopuksi ripaus suolaa, pirskottele päälle balsamietikka ja sipulinvarret. Koristele juustolla. Tarjoa saman tien.
PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
Mainos – sisältö jatkuu alla
Tilaa Kodin Pellervo nyt
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.
kuudelle 500 g punakaalia100 g hapankaalia1 sipuli500 g leveää nauhapastaasuolaa ja mustapippuriatilkka omenaviinietikkaamuutama oksa tuoretta timjamia200 g fetajuustoa öljyä ja nokare voita paistamiseenvettä ja suolaa pastan keittämiseen Suikaloi kaali ja sipuli. Laita vettä kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan, heitä joukkoon pari ruokalusikallista suolaa. Nosta paistinpannu kuumenemaan hellalle. Lorauta pannulle öljyä, lisää nokare voita ja kuullota punakaali sekä
neljälle–kuudelle 400 g kuivapastaa400 g tomaattimurskaa100 g chorizo-makkaraa200 g kirsikkatomaatteja1 sipuli2–3 valkosipulinkynttä1 ruukku basilikaa tai oreganoa8 dl kasvis- tai kanalientäsuolaa ja mustapippuria2–3 rkl oliiviöljyänoin 50 g parmesaania tai muuta voimakasta juustoa Silppua sipulit ja kuutioi makkara, puolita tomaatit ja hienonna yrtit. Laita pasta kattilaan, lisää tomaatit, yrtit, mausteet ja tomaattimurska. Kaada päälle kuuma kasvis- tai
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.
Toiminnalliset
Aina aktiivinen
Tekninen tallennus tai pääsy on ehdottoman välttämätön oikeutettua tarkoitusta varten, joka mahdollistaa tietyn tilaajan tai käyttäjän nimenomaisesti pyytämän palvelun käytön, tai yksinomaan viestinnän välittämiseksi sähköisen viestintäverkon kautta.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Tilastot
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Markkinointi
Teknistä tallennustilaa tai pääsyä tarvitaan käyttäjäprofiilien luomiseen mainosten lähettämistä varten tai käyttäjän seuraamiseksi verkkosivustolla tai useilla verkkosivustoilla vastaavia markkinointitarkoituksia varten.