Siirry sisältöön

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl rouhittua tai jauhettua kardemummaa
  • 1 ½ dl maitoa

Ohje

  1. Uunin lämpö 175°
  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Voitele ja korppujauhota noin 1 litran vetoinen pyöreä kahvikakkuvuoka tai pitkänomainen vuoka.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Ravista jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi vaahtoon. Sekoita hellävaroen ja lisää kardemumma, maito ja sulatettu voi vähitellen. Älä vatkaa.
  4. Lusikoi taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa. Kakku on kypsä kun sen keskelle pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa ja reunat ovat irronneet vuoasta.
  5. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat ritilälle. Säilytä puhtaaksi pestyn vuoan alla.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy