Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle–kuudelle

ø n. 25 x 40 cm vuokaan

  • reilu ½ pkt filotaikinaa (löytyy kaupan pakastealtaasta)
  • 500 g broileria (esim. paistileikettä)
  • 250 g purjosipulia
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g voisulaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • timjamia ja persiljaa
  • öljyä paistamiseen

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°
  1. Ruskista suikaloidut kanat öljyn ja voin seoksessa kevyesti. Lisää karkeasti pilkottu purjo. Hauduta hiljalleen, kunnes kana on kypsää ja sipulit pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä, ota sivuun hellalta ja jätä odottamaan.
  2. Voitele uunivuoka (n. 25 x 40 cm) ja laita pohjalle 2 filotaikinalevyä, ei haittaa vaikka pursuaa yli laitojen. Voitele voisulalla ja lisää taas 2 levyä vuokaan. Voitele jälleen.
  3. Lusikoi puolet kanatäytteestä vuokaan. Peitä kanat pinaatinlehdillä, murenna mukaan puolet fetajuustosta ja laita taas 2 taikinalevyä ja voitele. Tee vielä yksi kerros samaan tapaan. Nosta yksi puoliksi taitettu taikinalevy kanneksi.
  4. Kääntele vuoan reunojen yli roikkuvat helmat taiteellisesti reunoille ja päälle. Voitele paistoksen kansi reunoja myöten voisulalla. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea ja pinnasta rapea.


Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy