Siirry sisältöön

Ainekset

4–6 lettua

Taikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • voita paistamiseen

Täyte

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 100 g paksuja savukinkkuviipaleita
  • 50 g emmentalraastetta
  • 1 kananmuna / lettu
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Uunin lämpö 200 astetta.

Taikina

  1. Sekoita ainekset maitoon ja anna turvota puolisen tuntia. Paista letut voissa isossa paistinpannussa, niitä tulee pannun koosta riippuen 4–6 kappaletta.

Kokoaminen

  1. Nostele letut uunipellille kauniimpi paistopuoli alaspäin ja aseta jokaisen päälle tuhti viipale savukinkkua. Lohkaise pannulle nokare voita ja kuullota pinaatinlehdet kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Annostele pinaatti lettujen päälle. Taita letut neliöiksi kääntämällä reunoja muutaman sentin verran reunoilta keskustaa kohti. Jos reunat eivät tahdo pysyä aloillaan, ne voi kiinnittää hammastikkujen avulla.
  3. Riko jokaisen letun keskelle kananmuna, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Raasta päälle reippaasti emmentaljuustoa ja paista uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen vielä pehmeä.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy