Siirry sisältöön

Ainekset

Taikina

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2–3 rkl kylmää vettä
  • voita vuoan voiteluun

Täyte

  • 5–6 suurta hapanta omenaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 ¼ tl muskottia
  • pinnalle tomusokeria

Ohje

  1. Uunin lämpö 225°
  2. Sekoita voi ja sokeri. Lisää jauhot ja lopuksi vesi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa, niin sitä on helpompi kaulita.
  3. Jaa taikina kahtia ja kaulitse palat kiekoiksi. Painele toinen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuori ja viipaloi omenat ja levitä vuokaan. Sekoita sokeri, kaneli, muskotti ja jauhot ja ripottele seos viipaleiden päälle.
  5. Nosta taikinakansi päälle, leikkaa muutama ilmareikä.
  6. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Hunnuta tomusokerilla kun on tarjoilun aika.
  7. Ohje toimii myös gluteenittomalla jauhoseoksella, kun lisäät ohjeeseen 1 tl ksantaania.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy