Siirry sisältöön

Ainekset

Taikina

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2‑3 rkl kylmää vettä
  • voita vuoan voiteluun

Täyte

  • 5‑6 suurta hapanta omenaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 1 ¼ tl muskottia
  • pinnalle tomusokeria

Ohje

  1. Uunin lämpötila 225 astetta.
    Sekoita voi ja sokeri. Lisää jauhot ja lopuksi vesi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa, niin sitä on helpompi kaulita.
  2. Jaa taikina kahtia ja kaulitse palat kiekoiksi. Painele toinen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Kuori ja viipaloi omenat ja levitä vuokaan. Sekoita sokeri, kaneli, muskotti ja jauhot ja ripottele seos viipaleiden päälle.
  4. Nosta taikinakansi päälle, leikkaa muutama ilmareikä.
  5. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Hunnuta tomusokerilla kun on tarjoilun aika.
  6. Ohje toimii myös gluteenittomalla jauhoseoksella, kun lisäät ohjeeseen 1 tl ksantaania.

 

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy