Parsakaalirisotto
Puuroriisi pelaa risotossa vallan mainiosti. Kuuma kasvis- tai kanaliemi imeytyy jyviin maukkaasti. Parsakaalin kanta raastetaan ja koko komeus on valmista joutuin.
Kevätsalaatti on sekoitus villiä ja viljeltyä vihreää. Vuohenputki ja parsalastut saavat avokadosta pehmeää seuraa. Hyvä kastike kuuluu asiaan.
kuudelle
1 nippu vihreää parsaa
3 kypsää avokadoa
1 punasipuli
kourallinen vuohenputken versoja
vinegretti
2 rkl viinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Sekoita etikka, sokeri ja sinappi. Kaada öljy nauhana seokseen koko ajan vispaten. Mausta vinegretti suolalla ja pippurilla. Leikkaa punasipulit ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeeseen maustumaan.
Leikkaa parsat pitkittäin ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsen avulla. Ota lusikalla avokadot ulos kuoristaan ja leikkaa viipaleiksi. Yhdistä parsalastut, avokadoviipaleet ja punasipulivinegretti. Sekoita varovasti ja tarjoa heti.
Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.