Siirry sisältöön

Ainekset

12 palaa

ø 24 cm vuokaan

Pohja

  • 300 g piparitaikinaa

Täyte

  • 3 liivatelehteä
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 ½ rkl piparkakkumaustetta
  • ½ dl sokeria
  • 200 g taloussuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl maitoa

Koristeluun

  • pipareita, granaattiomenan siemeniä, tähtianista, kanelitanko ja kuivattuja appelsiiniviipaleita

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°

Pohja

  1. Painele piparitaikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita päälle leivinpaperi ja täytä vuoka kuivaherneillä tai riisillä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte

  1. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, piparkakkumauste ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma omassa kulhossaan.
  2. Paloittele suklaa mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Kiehauta maito.
  3. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kuumaan maitoon. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lisää lämmin suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa hyvin. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteeseen nuolijalla.

Kokoaminen

  1. Levitä täyte vuokaan piparipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
  2. Irrota kakku vuoasta, tarvittaessa lastan avulla. Koristele.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy