Siirry sisältöön

Ainekset

20 kpl

Punajuurifalafelit

  • 2 dl punajuurta raastettuna
  • 6 dl valutettuja kypsiä kikherneitä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punasipuli
  • kourallinen persiljaa, kevätsipulia ja timjamia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • ripaus chilijauhetta, kuminaa ja savupaprikajauhetta
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • rypsiöljyä paistamiseen

Jugurttijuusto labneh

  • 1 kg turkkilaista jugurttia
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • kourallinen yrttejä, esim. minttua, oreganoa, persiljaa hienonnettuna

Ohje

Punajuurifalafelit

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai yleiskoneen kulhoon ja myllää karkeahkoksi massaksi. Tarkista että makua on tarpeeksi. Pyöräytä massasta lusikalla nokareita ja painele ne käsin pieniksi pihveiksi. Paista runsaassa öljyssä melko kuumalla pannulla molemmin puolin.

Jugurttijuusto labneh

  1. Sekoita suola, sitruunankuoriraaste ja yrtit jugurttiin, sekoita hyvin.
  2. Vuoraa siivilä harsokankaalla, nosta se riittävän suuren kulhon päälle ja kaavi jugurttimassa siivilään. Anna valua jääkaapissa vähintään yön yli, mieluusti ainakin vuorokauden verran. Tarjoa kasvispihvien tai leivän päällä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy