Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle alkuruuaksi

  • 600 g punajuuria
  • 100 g salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl kapriksia
  • muutama timjamin ja persiljan oksa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl kokojyväsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Lisukkeeksi

  • 1 rkl rakuunasinappia
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 ½ dl majoneesia

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°
  1. Pese ja halkaise punajuuret. Nosta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinnat alaspäin. Paahda 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia kunnes juurikkaat ovat melko pehmeitä.
  2. Irrota kuoret. Pyöräytä punajuuret nopeasti sauva- tai tehosekoittimella karkeaksi rouheeksi. Voit toki hienontaa ne veitselläkin.
  3. Lisää viinietikka ja sinappi, hienonnetut kaprikset, sipulit ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kylmäksi. Pyöräytä massasta lautasille pallo tai pihvi, tarjoa piparjuurimajoneesin ja rapeakuorisen leivän kanssa.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy