Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle

  • 4 porkkanaa, n. 500 g
  • 4 perunaa, n. 350 g
  • 1 iso sipuli
  • ½–1 punainen chili
  • 4 cm:n pala inkivääriä
  • 2 rkl voita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ½ l vettä

Tahinijogurtti

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • ½ dl tahinia
  • yhden sitruunan raastettu kuori ja
    1 rkl mehua

Pinnalle

  • korianteria ja paahdettuja siemeniä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja sipuli. Poista chilistä siemenet, kuori ja hienonna inkivääri.
  2. Kuullota kasvikset kattilassa voissa. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää vesi. Keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä, n. 20 min. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä.
  4. Viimeistele tahinijogurtilla, korianterilla ja paahdetuilla siemenillä.
  5. Tee keitto valmiiksi ja lämmitä nälän yllättäessä. Keiton voi myös ottaa retkelle mukaan termospullossa.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy