Siirry sisältöön

Ainekset

Makusiirappi

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 10 isoa mintunoksaa

Ryöppäykseen

  • 1 l litra jääkylmää vettä
  • jääpaloja

Tarjoiluun

  • kuplavettä
  • sitruunalohkoja

Ohje

Sokerisiirappi

  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Kiehuta sen verran, että sokeri sulaa. Siirappipohjaa ei tarvitse keittää kokoon. Anna jäähtyä.
  2. Ryöppäys
  3. Valmistele ryöppäysvesi ja kylmä kylpy: huuhtaise mintunoksat jos tarpeen. Kiehuta vesi kattilassa ja varaa jäävesi viereen kulhossa tai kattilassa. Ota käsille myös siivilä tai reikäkauha sekä säädä ajastimeen 15 sekuntia.
  4. Kun vesi kiehuu, upota mintunoksat siihen 15 sekunniksi. Ei yhtään pitemmäksi. Ohutlehtiset minttulajikkeet voi jopa nostaa pian kymmenen sekunnin jälkeen ylös, kun ne ovat muuttuneet tummanvihreiksi.
  5. Upota minttunippu jääveteen hetkiseksi, nosta pois ja purista kuivaksi Ryöppäyksen ja jäävesikylvyn yhdistelmä saa mintut säilyttämään vihreän värinsä.
  6. Minttusiirappi
  7. Kaada sokerisiirappi tehosekoittimen kannuun, lisää mintut ja anna koneen käydä täydellä teholla minuutin ajan.
  8. Siivilöi vihreä sose harsokankaan tai tiheän siivilän läpi. Minttusiirappi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
  9. Juoma
  10. Laimenna minttusiirappia tarjolle kuplavedellä ja lisää juomaan sitruunalohkoja sekä tuoreita mintunoksia tai -lehtiä. Makeaa ja värikästä siirappia ei tarvita juoman pohjaksi kuin tilkkanen, mutta kannattaa tehdä ensin sekoitus juomalasiin ja säätää siitä makeus sopivaksi.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy