Siirry sisältöön

Ainekset

kuudelle

  • 5 dl piimää
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta tai vaniljatangon siemenet
  • 3 liivatelehteä

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan 4 dl kermaa, piimä, sokeri sekä vanilja. Lämmitä varovasti niin, että sokeri liukenee.
  2. Kaada 1 dl kermaa pikkukattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita kerma-liivateseos vanukasmassaan. Kaada annoskulhoihin tai yhteen isoon vuokaan.
  3. Anna hyytyä kylmässä vähintään pari kolme tuntia. Tarjoa tuoreiden marjojen kanssa.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Mainos päättyy