Siirry sisältöön

Ainekset

pellillinen

  • 5 dl maitoa
  • 1 dl mannaryynejä
  • ripaus suolaa

Keitä puuroksi ja lisää

  • 5 dl maitoa
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 50 g sulatettua voita

Tyrnipehmis

  • ½ litraa vaniljajäätelöä
  • ½ dl tyrnisiirappia
  • 1 ½ dl turkkilaista jugurttia

Tyrnisiirappi

  • 2 dl tyrnimehua
  • 2 dl sokeria

Ohje

  1. Uunin lämpö 225°
  1. Keitä 5 dl maitoa, mannaryynit ja suola puuroksi. Tämän jälkeen lisää puuroon toiset 5 dl maitoa, vehnäjauhoja, munat, sokeria, kaardemummaa ja sulatettua voita.
  2. Kaada taikinavoidellulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi. Tarjoa tyrnipehmiksen ja -siirapin kanssa. Koristele kokonaisilla tyrneillä.

Tyrnipehmis

  1. Anna jäätelön pehmetä sen verran, että saat sekoitettua jugurtin ja siirapin siihen. Nosta massa hetkeksi takaisin pakastimeen, kunnes se on sopivan kiinteää, mutta vielä pehmeää. Lusikoi pannarin päälle juuri ennen tarjoilua.

Tyrnisiirappi

  1. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen, kunnes liemi muuttuu siirappimaiseksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy