Tuhannen tuskan kahvila Loviisassa on tunnelmaa ja makuja tulvillaan. Kahviloitsija Leena Huttusen omenapiiraassa runsas hedelmätäyte kellii ohuiden taikinakerrosten välissä.

Taikina
150 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2‑3 rkl kylmää vettä
voita vuoan voiteluun

Täyte
5‑6 suurta hapanta omenaa
1 ½ dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl perunajauhoa
1 ¼ tl muskottia
pinnalle tomusokeria

Uunin lämpötila 225 astetta.

Sekoita voi ja sokeri. Lisää jauhot ja lopuksi vesi. Anna taikinan levätä puolisen tuntia jääkaapissa, niin sitä on helpompi kaulita.

Jaa taikina kahtia ja kaulitse palat kiekoiksi. Painele toinen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä vuokaan. Sekoita sokeri, kaneli, muskotti ja jauhot ja ripottele seos viipaleiden päälle.

Nosta taikinakansi päälle, leikkaa muutama ilmareikä

Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Hunnuta tomusokerilla kun on tarjoilun aika.

Ohje toimii myös gluteenittomalla jauhoseoksella, kun lisäät ohjeeseen 1 tl ksantaania.

 

Jaa artikkeli