Siirry sisältöön

Ainekset

  • ½ pullapitko
  • 2–3 isoa appelsiinia
  • 1 pieni pala tuoretta inkivääriä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 1 muna
  • ripaus kanelia ja kardemummaa
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl tomusokeria

Ohje

  1. Leikkaa pullapitko viipaleiksi. Vispaa maitoon ½ dl sokeria, ripaus kanelia ja kardemummaa sekä kananmuna. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä ja raasta kuori talteen. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi pikkuveitsellä.
  2. Raasta inkivääri. Sulata voi ja 1 dl sokeria pannulla tai kattilassa. Nosta appelsiinilohkot ja raastettu inkivääri pannulle. Pyörittele hetkinen, siirrä sitten sivuun hellalta.
  3. Vispaa kerma ja makeuta se tomusokerilla. Kasta pullaviipaleet munamaitoon ja paista voissa kullanruskeiksi. Siirrä viipaleet tarjoiluastiaan tai lautasille. Lusikoi päälle karamellisoitua appelsiinia ja kermavaahtoa. Koristele appelsiininkuoriraasteella.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy