Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle

Marinadi

  • 2 rkl soijaa
  • 4 rkl öljyä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl chilirouhetta
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ limen mehu

Liha

  • 500–600 g naudan ulkofileetä
  • 4–6 varrastikkua

Kasvis

  • 8–10 varrastikkua
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g kuningasosterivinokkaita tai herkkutatteja

Kana

  • 500–600 g broilerin maustamatonta paistileikettä
  • 4–6 varrastikkua

Ohje

Marinadi

  1. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Suruuttele sileäksi.

Liha

  1. Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa liha noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota lihakuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
  2. Lusikoi marinadi vartaiden päälle. Anna maustua viileässä noin tunnin verran ennen grillausta. Grillaa nopeasti ja käännellen.

Kasvis

  1. Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa kasvikset ja sienet noin 3–4 sentin kuutioiksi. Pujota kuutiot vartaisiin ja nosta ne leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
  2. Lusikoi marinadi vartaiden päälle. Anna maustua viileässä noin tunnin verran ennen grillausta. Grillaa nopeasti ja käännellen.

Kana

  1. Liota bambuvartaita vedessä tunti tai pari. Leikkaa paistileikkeet pitkittäin puoliksi. Pujota puolikkaat vartaisiin useammasta kohtaa toukkamaisesti kiemurtaen. Nosta vartaat leivinpaperoituun uunivuokaan tai pellille.
  2. Lusikoi marinadi vartaiden päälle. Anna maustua viileässä noin tunnin verran ennen grillausta. Grillaa nopeasti ja käännellen, mutta varmista kypsyys ennen tarjoamista: kypsän linnun lihasneste valuu veitsellä pistettäessä kirkkaana.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy