Siirry sisältöön

Ainekset

  • 300 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 ½ fariinisokeria
  • 200 g hunajaa (n. 1 ½ dl)
  • 1 rkl soodaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 rkl pomeranssinkuorta

Ohje

  1. Jos hunaja on jäykkää, lämmitä se vesihauteessa notkeaksi. Sekoita sooda hunajaan. Vatkaa kidesokeri ja munat vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja fariinisokeri.
  2. Mittaa mausteet vehnäjauhoihin. Sekoita voi- ja sokerivaahdot, hunaja sekä jauhoseos taikinaksi. Anna levätä kylmässä vähintään seuraavaan päivään. Tästä taikinasta tulee makeita, pehmeähköjä ja paksuja piparkakkuja.
  3. Kuorruta halutessasi pikeerillä.
  4. Resepti on muunnos äitini Sisko Westersundin käsin kirjoittamasta Hyvät piparkakut -ohjeesta. Vihkoon ohjeen alkuperäksi äitini on merkinnyt “Saatu rva Rechardtilta v. 1953.”

Mainos – sisältö jatkuu alla

Puutarhatietoa koko vuodeksi

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessa kalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Ennakkohintaan 21 € (+ toimituskulut) 14.11. saakka.

Mainos päättyy