Siirry sisältöön

Ainekset

  • 300 g voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 ½ fariinisokeria
  • 200 g hunajaa (n. 1 ½ dl)
  • 1 rkl soodaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 rkl pomeranssinkuorta

Ohje

  1. Jos hunaja on jäykkää, lämmitä se vesihauteessa notkeaksi. Sekoita sooda hunajaan. Vatkaa kidesokeri ja munat vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja fariinisokeri.
  2. Mittaa mausteet vehnäjauhoihin. Sekoita voi- ja sokerivaahdot, hunaja sekä jauhoseos taikinaksi. Anna levätä kylmässä vähintään seuraavaan päivään. Tästä taikinasta tulee makeita, pehmeähköjä ja paksuja piparkakkuja.
  3. Kuorruta halutessasi pikeerillä.
  4. Resepti on muunnos äitini Sisko Westersundin käsin kirjoittamasta Hyvät piparkakut -ohjeesta. Vihkoon ohjeen alkuperäksi äitini on merkinnyt “Saatu rva Rechardtilta v. 1953.”

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy