Siirry sisältöön

Ainekset

neljä kappaletta

Pohja

  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 3 dl durumvehnäjauhoa

Täyte

  • 5 dl tuoreita kantarelleja
  • 200 g ranskankermaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 200 g vuohenjuustoa
  • muutama sipulinvarsi silputtuna
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä ja loraus kylmäpuristettua öljyä

Ohje

Pohja

  1. Sekoita hiiva viileähköön (noin 20 astetta) veteen, lisää sokeri, suola ja öljy. Ripottele jauhot muutamassa erässä taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 1–2 tuntia.
  2. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Taputtele ne jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuisiksi pohjiksi. Esipaista pohjat kuumassa grillissä molemmin puolin ja siirrä hetkeksi sivuun päällystämistä varten.
  3. Levitä esipaistetun pohjan päälle muutama lusikallinen ranskankermaa ja ripottele juustoraastetta. Asettele kantarellit ja murenna päälle vuohenjuustoa.
  4. Nosta pitsat takaisin grilliin ja sulje kansi hetkeksi. Ne ovat valmiit, kun juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla, koristele sipulisilpulla ja öljyllä.

 

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy