Siirry sisältöön

Ainekset

12 kpl

  • 12 pientä kotimaista omenaa tai päärynää

Taikina

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 75 g mantelimassaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • 60 rusinaa

Ohje

  1. Uunin lämpö 200°

Taikina

  1. Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi taikinaksi, lisää sokeri ja viimeiseksi kylmä vesi. Jätä taikina tunniksi jääkaappiin lepäämään.

Täyte

  1. Kuori omenat tai päärynät ja poraa kodat pois.
  2. Leikkaa mantelimassa 12 palaan. Työnnä massapala omenan kodan tilalle pohjimmaiseksi, kuin korkiksi, etteivät muut täytteet karkaa. Tiputa jokaiseen koloon 5 rusinaa ja vajaa puolikas teelusikallinen fariinisokeria.
  3. Kauli taikina vajaan puolen sentin paksuiseksi. Ota siitä esim. teevadin avulla 12 ympyrää, joiden reunat yltävät peittämään omenat tai päärynät.
  4. Nosta täytetty hedelmä taikinapalan päälle. Kokoa reunat omenan päälle ja muotoile koko komeus pyöreäksi pommiksi. Käytä tarvittaessa kylmää vettä liimana.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes omenapommit ovat kauniin kypsän värisiä.
  6. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy