Siirry sisältöön

Ainekset

20–25 kpl

Taikina

  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 6 ½ dl piimää
  • 2 kananmunaa
  • ½ sitruunan kuori
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl sokeria
  • (2 rkl silputtua ruohosipulia)
  • voita paistamiseen

Päälle (Mäti & tuorejuusto)

  • 100 g kirjolohenmätiä
  • 150 g tuorejuustoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • ½ sitruunan mehu

Ohje

  1. Samasta taikinasta saa sekä makeat että suolaiset letut, kun säästää ruohosipulin suolaisille.

Taikina

  1. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Mittaa piimä toiseen kulhoon ja lisää loput ainekset ruohosipulia lukuun ottamatta. Sekoita vatkaten.
  2. Kääntele kuivat ainekset nuolijalla piimäseokseen. Jaa kahteen astiaan, ja sekoita ruohosipuli toiseen.
  3. Paista letut pannulla voissa.

Päälle (Mäti & tuorejuusto)

  1. Sekoita juustoon mausteet ja sitruunamehu. Lusikoi lettukasan päälle reilulla kädellä tuorejuustoa ja mätiä, koristele tillillä tai ruohosipulilla.
Mainos – sisältö jatkuu alla
Mainos päättyy