Siirry sisältöön

Ainekset

Kuudelle

  • 500 g punakaalia
  • 100 g hapankaalia
  • 1 sipuli
  • 500 g leveää nauhapastaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä ja nokare voita paistamiseen
  • tilkka omenaviinietikkaa
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 200 g fetajuustoa
  • vettä ja suolaa pastan keittämiseen

Lehtikaalipesto

  • 100 g lehtikaalia
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • 1 ½–2 dl öljyä
  • 50 g parmesaania
  • kourallinen paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Ohje

Punakaalipasta

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Laita vettä kiehumaan reilunkokoiseen kattilaan, heitä joukkoon pari ruokalusikallista suolaa.
  2. Nosta paistinpannu kuumenemaan hellalle. Lorauta pannulle öljyä, lisää nokare voita ja kuullota punakaali sekä sipuli. Mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja tilkalla omenaviinietikkaa. Lisää hapankaali ja anna hautua hiljakseen.
  3. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente eli napakan kypsää, valuta vesi pois. Kumoa pasta paistinpannulle tai tarjoilukulhoon ja sekoita kaalipaistos siihen.
  4. Murenna fetajuusto päälle ja tarjoa lehtikaalipeston kanssa.

Lehtikaalipesto

  1. Revi lehtikaali irti ruodeistaan ja laita basilikanlehtien kanssa kulhoon.
  2. Lisää öljy, raastettu juusto, siemenet sekä sitruunamehu ja aja sauvasekoittimella rouheaksi tahnaksi.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy