Siirry sisältöön

Ainekset

Raparperisilli

  • 2 kokonaista suolasillifileetä
  • 15 sentin pätkä raparperinvartta
  • kourallinen mustaherukanlehtiä
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 3 rkl vettä

Savumunavoi

  • 8 kananmunaa
  • 100 g pehmeää voita
  • ripaus suolaa
  • muutama tuoreen persiljan oksa

Ohje

Raparperisilli

  1. Kuutioi raparperit ja hienonna herukanlehdet. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja raparperikuutiot. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Lisää herukanlehtisilppu. Kaada mausteliemi sillifileiden päälle. Anna maustua kylmässä vähintään pari tuntia. Tarjoa uusien perunoiden kanssa.

Savumunavoi

  1. Laita munat kiehumaan. Nosta 4 munaa kylmään veteen 3–4 minuutin kohdalla. Loput saavat kypsyä 7 minuutin muniksi.
  2. Kuori jäähtyneet löysemmät munat ja halkaise ne. Nosta ne savustuspönttöön, savusta 5 minuuttia tai kunnes munat ovat saaneet hienon savuisen värin.
  3. Kuori loputkin munat. Kokoa kaikki munat kulhoon, lisää pehmeä voi ja muhenna haarukalla munavoiksi. Mausta suolalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa vaikka uusien perunoiden kyytipoikana.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy