Siirry sisältöön

Ainekset

Kuudelle

Perunarieskat

  • ½ kg jauhoista perunaa
  • 50 g voita
  • 3–4 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • 2 tl suolaa

Jauhelihapihvit

  • 600 g naudan tai karitsan jauhelihaa, vähärasvainen paistijauheliha ei käy
  • suolaa
  • mustapippuria tai grillimausteseosta
  • rypsiöljyä
  • savujuustoa viipaleina

Kukkakaalipihvit

  • 1 pieni kukkakaali
  • öljyä
  • chilikastiketta

Lisäksi

  • majoneesia
  • varhaiskaalisalaattia
  • salaatinlehtiä
  • punasipulia

Ohje

  1. Uunin lämpö 250°

Perunarieskat

  1. Muussaa kypsäksi keitetyt perunat voin ja suolan kanssa. Lisää hieman jäähtyneeseen muusin muna sekä jauhot parissa erässä. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää juuri tartu käsiin.
  2. Taputtele jauhotetulla alustalla pieniä rieskasia ja kypsennä. Paista rieskoja grillin paistokivellä muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta tai 250-asteisessa uunissa 6–7 minuuttia.

Jauhelihapihvit

  1. Jaa jauheliha neljään osaan, pyöritä osat käsin palloiksi ja litistä pari senttiä paksuiksi pihveiksi. Öljyä pihvit molemmin puolin ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla tai grillausmausteella.
  2. Grillaa pihvejä 2–3 minuuttia, käännä ja grillaa vielä saman verran. Nosta jokaisen pihvin päälle savujuustoviipale ja kääräise folioon hetkeksi vetäytymään grillin tai nuotion reunalle.

Kukkakaalipihvit

  1. Leikkaa kukkakaalista poikittain pari senttiä paksuja kiekkoja. Esikeitä kiekkoja muutama minuutti suolatussa vedessä, sivele öljyllä ja grillaa nopeasti molemmin puolin. Mausta.

Kokoaminen

  1. Sipaise rieskoille majoneesia, sitten salaatinlehti, pihvi, kaalisalaattia sekä ohueksi suikaloitua punasipulia. Aseta toinen rieska päälle kanneksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy