Siirry sisältöön

kuudelle

150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60–70 %)
150 g voita
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa

Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää suklaa-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti nostellen.

Voitele muffini- tai fondantmuotit huolellisesti. Täytä ne taikinalla niin, että 1/3 jää tyhjäksi. Paista 180-asteisessa 8–9 minuuttia.

Anna vetäytyä pari minuuttia ja kumoa varovasti lautaselle. Tarjoa heti. Fondantin kuuluu olla kypsä vain ulkopinnaltaan. Sydän saa olla sula.

Taikinan voi tehdä muotteihin valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Tällöin paistoaikaan pitää lisätä pari minuuttia.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva