Siirry sisältöön

Ainekset

Kuudelle

Soppaan

  • 600 g broilerin jauhelihaa
  • 1 pussillinen texmex-mausteseosta, esim. enchilada
  • 2 isoa sipulia
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 8 dl kanalientä tai vettä + 2 kanaliemikuutiota
  • 2 porkkanaa
  • ½ pussillista pakastemaissia
  • 380 g (pahvitölkki) papusekoitusta
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ripsaus suolaa
  • öljyä / voita paistamiseen
  • tuoretta korianteria tai persiljaa

Tarjoiluun

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • tortillasipsejä

Ohje

  1. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Paista jauheliha voissa tai öljyssä pannulla. Lisää texmex-mausteseos paistamisen loppuvaiheessa.
  2. Lorauta soppakattilan pohjalle öljyä, lisää sipulit ja kuullottele. Jonkin ajan kuluttua lisää myös porkkananpalat. Lisää kanan jauheliha pannulta ja huuhdo pannu kanaliemellä tai vedellä. Lisää liemi tai vesi ja kuutiot sekä tomaattimurska.
  3. Anna kiehua 10–15 minuuttia. Avaa papupurkki ja muhenna osa pavuista haarukalla tai perunanuijalla. Ne suurustavat keiton. Lisää papupurkin sisältö ja pakastemaissit. Anna kiehahtaa. Tarkista suolaisuus, lisää tarvittaessa. Jos soppa on liian sakeaa, lisää tilkka vettä tai kanalientä.
  4. Pakkaa termospulloon kuumana. Tarjoa retkellä vaikka mukeista ranskankerman ja tortillachipsien kanssa
Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy