Siirry sisältöön

Ainekset

12–15 kpl

Vihreä vohvelitaikina

  • 3 munaa
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl vissyä
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g voisulaa
  • 100 g pakastepinaattia tai pari isoa kourallista tuoretta
    Myös nokkonen käy!

Lohi & uppomuna

  • 50 g kylmäsavulohta / vohveli
  • ½ avokadoa / vohveli
  • 1 kananmuna / vohveli
  • tuoreita pinaatinlehtiä ja yrttejä koristeeksi
  • mustapippuria
  • suolaa
  • uppomuniin 2 rkl väkiviinaetikkaa

Ohje

Vihreä vohvelitaikina

  1. Vatkaa munat ja maito kevyesti, yhdistä kuivat ainekset keskenään ja lisää munamaitoon. Surauta pinaatti tai nokkonen sauvasekoittimella vissyn kanssa sosemaiseksi. Lisää taikinaan voisulan kanssa.
  2. Anna taikinan turvota vähintään puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna vohvelirauta, öljyä tai voitele se tarvittaessa ja paista vohvelit rapeiksi ja kullankeltaisiksi.

Lohi & uppomuna

  1. Keitä uppomunat: Mittaa 3 litran kattilaan 2 litraa vettä. Lisää väkiviinaetikka ja nosta kattila hellalle lämpenemään. Kun vesi alkaa kiehua, pyöräytä kauhalla veteen pyörre ja riko muna keskelle pyörrettä. Keitä poreilevassa vedessä 2 minuuttia, nosta reikäkauhalla pois ja valuta talouspaperin päällä. Tee korkeintaan 2 uppomunaa yhtä aikaa.
  2. Kasaa tuoreen vohvelin päälle kourallinen pinaatinlehtiä, siivutettu puolikas avokado, pari viipaletta kylmäsavulohta sekä lämmin uppomuna. Mausta yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tilaa Kodin Pellervo nyt

Kodin Pellervo on ystävä, jonka seuraan jokainen voi tulla juuri sellaisena kuin on. Jutuistamme välittyy mummolan kiireetön tunnelma, vaikka ne ovat raikkaasti tätä päivää. Elämme leppoisasti ja annamme toistenkin elää.

Mainos päättyy