Siirry sisältöön

Ainekset

neljälle

  • 400 g karitsanjauhelihaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • n. 2 dl korppujauhoa
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • pursotinpussi

Minttuhernetahna

  • 400 g pakasteherneitä sulatettuna
  • ½ ruukkua tuoretta minttua
  • 100 g pehmeää voita
  • suolaa ja mustapippuria

Ohje

  1. Uunin lämpö 180°
  2. Säädä uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita jauheliha, keltuaiset ja mausteet yleiskoneen kulhoon. Pyöräytä sekaisin. Kaada kerma joukkoon koneen käydessä. Pysäytä, kun ainekset ovat yhdistyneet tasaiseksi massaksi.
  3. Kaavi massa kulhosta nuolijalla pursotinpussiin. Kaada korppujauho laakealle lautaselle.
  4. Pursota massa neljään kasaan korppujauhon päälle. Muotoile pihvit pyöreiksi ja pyöräytä ympäri, jotta jauhotus on tasainen molemmin puolin.
  5. Paista pannulla öljyn ja voin seoksessa kaunis väri pihvien pintaan. Siirrä uunivuokaan tai -pellille. Kypsennä uunissa 7 minuuttia. Anna pihvien vetäytyä 5–10 minuuttia löyhästi foliolla peitettynä ennen tarjoilua. Tarjoa minttuhernetahnan ja pottujen kera.

Minttuhernetahna

  1. Kaada herneet pussista kattilaan. Lisää vettä niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Kun vesi kiehahtaa, kaada se pois ja siirrä herneet sauvasekoittimen kulhoon.
  2. Nypi mintunlehdet joukkoon, lisää voi ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Viihdyttäviin lukuhetkiin

Kesä on täällä, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia lämpimistä päivistä kuin uppoutua valloittaviin kirjoihin? Kesän viihdekirjat vievät sinut riemastuttaviin seikkailuihin, romantiikan pyörteisiin ja jännittäviin juonenkäänteisiin.

Mainos päättyy