12 kpl

12 pientä kotimaista omenaa tai päärynää

taikina
150 g huoneenlämpöistä voita
2 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

täyte
75 g mantelimassaa
1/2 dl fariinisokeria
60 rusinaa

Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi taikinaksi, lisää sokeri ja viimeiseksi kylmä vesi. Jätä taikina tunniksi jääkaappiin lepäämään.

Kuori omenat tai päärynät ja poraa kodat pois.

Leikkaa mantelimassa 12 palaan. Työnnä massapala omenan kodan tilalle pohjimmaiseksi, kuin korkiksi, etteivät muut täytteet karkaa. Tiputa jokaiseen koloon 5 rusinaa ja vajaa puolikas teelusikallinen fariinisokeria.

Kauli taikina vajaan puolen sentin paksuiseksi. Ota siitä esim. teevadin avulla 12 ympyrää, joiden reunat yltävät peittämään omenat tai päärynät.

Nosta täytetty hedelmä taikinapalan päälle. Kokoa reunat omenan päälle ja muotoile koko komeus pyöreäksi pommiksi. Käytä tarvittaessa kylmää vettä liimana.

Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes omenapommit ovat kauniin kypsän värisiä.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Jaa artikkeli