1 punainen paprika
1 kesäkurpitsa
2 pientä punasipulia
1–2 porkkanaa
1 parsakaali
4–5 valkosipulin kynttä
200 g fetajuustoa
suolaa ja mustapippuria
1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa

Leikkaa kuoritut juurekset ja sipulit sekä muut kasvikset reiluiksi paloiksi, pura parsakaali nupuiksi. Levitä ainekset uunipellille, lorottele päälle hyvää öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää karkeasti murusteltu feta. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto on saanut väriä ja kasvikset ovat napakan kypsiä.

Mausta lopuksi balsamiviinietikalla ja halutessasi myös tuoreilla yrteillä.

PERTTU PAULASTO
JAAKKO KILPIÄINEN, kuva
JOHANNA WESTERSUND, kuvausjärjestelyt

Jaa artikkeli